De Resultaten van het uitbesteden van Google Ads: Epic-Auctions

Mijn eerste jaar als fulltime marketeer zit er aan het einde van deze maand op en ik kijk, ondanks corona, met veel plezier terug naar 2020. Om een beeld te geven van wat Tiger Media kan betekenen voor klanten pak ik graag één van mijn klanten erbij: Epic-Auctions. Mijn eerste jaar als fulltime marketeer zit er aan het einde van deze maand op en ik kijk, ondanks corona, met veel plezier terug naar 2020. Om een beeld te geven van wat Tiger Media kan betekenen voor klanten pak ik graag één van mijn klanten erbij: Epic-Auctions.
Google Ads
Mijn eerste jaar als fulltime marketeer zit er aan het einde van deze maand op en ik kijk, ondanks corona, met veel plezier terug naar 2020. Om een beeld te geven van wat Tiger Media kan betekenen voor klanten pak ik graag één van mijn klanten erbij: Epic-Auctions.
zoekwoordencampagne

Als jij ‘Adidas roze schoen kopen’ intikt, wil jij roze schoenen van Adidas zien (en dat krijg je ook te zien). Zo wil iemand die ‘Tractor kopen’ intikt ook tractors zien. Bij Epic-Auctions was er één algemene advertentie die heel de wereld te zien kreeg. Dus geen specifieke advertentie voor ieder product. Bovendien ging 1/3 van het Google Ads budget naar landen als India, Pakistan en Bangladesh. Op zich niets mis mee als zij ook wat zouden kopen, maar zoals je al wel raad was er nog geen enkele aankoop gedaan in de afgelopen jaren uit één van deze landen. Dit zijn slechts twee van de tientallen voorbeelden die beter konden. Ik heb daarom besloten om de oude campagne stop te zetten en meerdere nieuwe campagnes op te zetten, met behulp van de data van de andere campagne. Resultaten per €1.000:

Vertoningen: Van 882.500 naar 75.200 vertoningen (-91%) 🡪 Veel minder irrelevante vertoningen Clicks: Van 8.900 naar 12.800 (+44%) 🡪 Minder vertoningen, toch meer clicks: betere, persoonlijkere advertenties. Interactiepercentage: Van 1,01% naar 17% 🡪 Advertenties zijn veel relevanter geworden Conversies: Van 119 naar 172 (+45%) 🡪 Kosten per conversie zijn met bijna €3 gedaald
Displaycampagne

Omdat Epic-Auctions een veilingsite is en het assortiment als het ware in één week verkoopt en vervolgens weer een heel nieuw assortiment krijgt, is het moeilijker om echt te optimaliseren en remarketing toe te passen. Een veiling duurt over het algemeen 5 dagen, dit zijn de dagen dat er volop geïnvesteerd wordt in de Displaycampagnes. De volgende veiling kan echter weer andere machines hebben waardoor de doelgroep e.d. ook veranderd. De displaycampagne wordt dan ook alleen ingezet tijdens de veiling. De resultaten hiervan verschillen helaas per veiling, waardoor het moeilijk is één duidelijk beeld te schetsen van de resultaten.

Overig
Google Ads kent ongelofelijk veel mogelijkheden en toepassingen. De huidige campagnes worden nog steeds wekelijks geoptimaliseerd en we zijn momenteel nieuwe mogelijkheden aan het ontdekken om te zien hoe we Google Ads nog beter kunnen gebruiken. Omdat ik er geen theoretisch verhaal van wil maken op de blog ga ik hier (en op de andere onderwerpen) niet dieper op in. Mocht je zelf uitgebreide kennis hebben van Google Ads kom ik graag met je in contact om hierover te sparren! Nieuwsgierig geworden? Benieuwd wat het uitbesteden van Google Ads voor jouw bedrijf kan betekenen? Ik kom graag een keer op de (virtuele) koffie om de mogelijkheden te bespreken. Stuur gerust een mailtje naar mattis@tiger-media.nl of bel even naar 0653590481.