Diffutherm

Eind 2022 kregen we vanuit Diffutherm de vraag wat we voor
hen konden betekenen op het gebied van Google Ads. Na een aantal meetings bleek er een match te zijn en zijn we van start gegaan met het opzetten van enkele search campagnes, die eind februari live zijn gegaan. Nu, enkele maanden later, blikken we terug op de behaalde resultaten. 

De start

Google Ads was relatief nieuw voor Diffutherm. Er was al wel een account maar daar had nog nooit een campagne in aangestaan. Er was dus ook nog geen data in het account waarmee we konden starten en dus moest alles vanaf 0 worden opgezet. Hierin hebben we samen veel naar de zoekwoorden en juiste advertenties gekeken, zodat we alleen bij de juiste zoekwoorden een advertentie zouden tonen.

Toename verkeer en meetbaarheid

Opschalen

Nadat de pilot positief werd ontvangen besloten we op te schalen in budget. Zo konden we nog meer relevante bedrijven naar de website sturen. Inmiddels komt 65% van de nieuwe gebruikers via één van de search advertenties op de website. Daarnaast zien we ook een toename in bedrijven die, nadat ze via een advertentie op de website zijn gekomen, de website opnieuw bezoeken.

Resultaten

Door het gebruik van Google Ads krijgt de salesafdeling nu zo’n 60% meer kwalitatieve leads binnen dan voorheen. Deze leads komen niet alleen uit bekende branches, maar ook uit nieuwe branches en nieuwe hoeken van de wereld. Er zijn al verschillende nieuwe lange-termijn samenwerkingen uit de advertenties voortgekomen, veel van deze hadden Diffutherm nooit gevonden als ze niet geadverteerd hadden.

Onno (business manager Diffutherm) over de samenwerking:

“We staan er van te kijken wat er te realiseren is met aandacht….aandacht voor je juiste zoekwoorden, campagnes en aandacht voor je klant. Met name dat laatste heeft Mattis goed voor elkaar. Hij weet ons op de juiste momenten te ondersteunen en te adviseren in de te nemen stappen. De leads die binnenkomen via Leadinfo worden steeds beter en er zijn verschillende projecten op dit moment actief die via die weg zijn binnengekomen.”