Kansen zien en benutten, juist nu…

Het coronavirus raakt de wereld hard. De economie mogelijk nog harder. Omdat de overheid heeft besloten alle evenementen met meer dan 100 bezoekers te annuleren zullen bedrijven in de toeristen, horeca- en evenementenbranche hier veel van merken. Ook ziekenhuizen, scholen, transportbedrijven e.d. gaan een moeilijke periode tegemoet door het coronavirus. Toch denk ik dat het juist voor deze zwaarst getroffen doelgroep belangrijk is om verder te kijken. Dit artikel schrijf ik vanuit mijn persoonlijke visie, omdat ik zelfs in een recessie graag kijk naar wat WEL kan in plaats van wat NIET kan. Ik hoor graag wat je er van vindt!

Internet als afleider

Nu heel Nederland thuis zit, zoeken mensen massaal naar vermaak. Speel hier slim op in, ben actief op social media. Mensen werken thuis en zijn sneller geneigd om ‘eventjes’ op hun Facebookpagina te kijken. Scholieren en studenten mogen niet naar school en spenderen de hele dag op social media. Mensen met verkoudheid of een griep mogen niet werken en zoeken ook naar afleiding. Zorg dat deze mensen deze afleiding kunnen vinden op jouw bedrijfspagina. Zelf merk ik bijvoorbeeld bij mijn klanten dat het aantal pagina- en website bezoeken de afgelopen week flink is toegenomen. Of dit door het coronavirus komt is moeilijk te zeggen, opvallend is het wel.

Maak gebruik van je tijd

Stil blijven staan bij hoe zwaar je getroffen wordt is zonde van je tijd. Besteed deze tijd liever nuttig aan dingen die je vanuit thuis, achter je bureau kan doen. Neem je algemene voorwaarden bijvoorbeeld nog eens door. Geef je website een upgrade. Neem je online marketing strategie onder de loep. Kijk of je ergens nog onnodige kosten kan vinden. Denk eens na over procesoptimalisatie binnen je bedrijf. Zo zijn er nog tientallen onderwerpen te bedenken waarmee je jouw bedrijf een stapje beter maakt. Onderwerpen waarvan je weet dat je deze nog moet behandelen maar hier nooit echt de tijd voor hebt gevonden. Nu heb je hier tijd voor.

Beter nog; zoek kansen in andere sectoren

Omdat ik zelf op zakelijk vlak weinig hinder ervaar van het corona-virus (tot nu toe), vind ik niet dat ik in de positie ben om hier over te praten. Wel ben ik in de positie om te zoeken naar het neusje van de zalm in ondernemerschap. Ondernemers die het hardst getroffen worden door het virus, maar er toch nog het beste van maken. Met twee van deze ondernemers heb ik vandaag een interview gehad. Deze vind je hier:

Bel of WhatsApp me gerust via 0653590481 of stuur een mailtje naar mattis@tiger-media.nl !